Nootdorp NU verschijnt 11 keer per jaar, gratis, huis-aan-huis in heel Nootdorp

0

 

 

Geen kerstboom inzameling 2021

 

Hoewel het een jaarlijkse traditie is, gaat de kerstbomenactie op woensdag 6 januari vanwege corona niet door.

 

Het advies is ook komende tijd zoveel mogelijk thuis te blijven. Een kerstboominzameling, waarbij inwoners op pad gaan en in groepen samenkomen bij de inleverlocaties, vindt de gemeente Pijnacker-Nootdorp hier niet bij passen.

 

Niet voor 2 januari buiten zetten

Daarom wordt uw kerstboom na de feestdagen opgehaald, maar niet vóór 2 januari. In de week van 4 januari 2021 beginnen we met het ophalen van kerstbomen.

 

• Leg uw kerstboom op een plek die het verkeer niet belemmert en die goed bereikbaar is voor onze vrachtauto’s.

• Denk aan een parkeervak bij de afval aanbiedlocaties van minicontainers en/of de ondergrondse containers.

• Houd de zogenoemde ‘traanplaat’ van de ondergrondse containers vrij voor het legen ervan.

 

De bomen worden op een centrale plek versnipperd.

 

Andere inlevermogelijkheden

U kunt uw kerstboom ook afgeven bij:

het afvalbrengstation van Avalex aan de Molenweg in Nootdorp tijdens de openingstijden

de gemeentewerf aan de Ambachtsweg 1 in Pijnacker (bedrijventerrein Boezem) van maandag tot en met vrijdag van 09.00 tot 15.00 uur.

 

Niet bij GFT of in ondergrondse container

Kerstbomen behoren tot restafval. Ze mogen niet in de gft-container aan huis, ook niet verkleind. Het hars uit de boom verstoort de compostering. Kerstbomen kunnen wel (in kleine stukken) in de restafvalcontainer.

 

 

30 december 2020

0

 

 

Pas op voor oplichting

 

Door corona gebruiken we onze mobiel misschien wel meer als ooit om contact te kunnen houden met de buitenwereld. Ook doen we steeds vaker een aankoop via onze mobiele telefoon of laptop. Dit maakt dat we extra vatbaar zijn voor oplichters. Criminelen proberen door oplichting een slaatje te slaan uit de coronacrisis. Het meest voorkomend op dit moment zijn phishing, spoofing en whatsappfraude. Voorkom dat u in de problemen komt. Deel nooit uw persoonlijke en bankgegevens met derden.

 

Wat is phishing?

Phishing is een digitale vorm van oplichting. Slachtoffers worden vaak naar een website gelokt. Meestal wordt u gevraagd om in uw mail, whatsapp of sms op een link te klikken. De website achter deze link is geen echte website, maar een kopie. Op deze valse website wordt gevraagd om persoonlijke informatie zoals een inlognaam en wachtwoord of om een betaling te doen. Op deze manier komen criminelen achter belangrijke privégegevens of krijgen ze toegang tot uw bankrekening.

 

Telefoon-spoofing

Spoofing betekent letterlijk ‘nabootsen’ of ‘namaken’. Bij telefoon-spoofing lijkt het erop dat u wordt gebeld vanaf een bestaand telefoonnummer van uw eigen bank. In werkelijkheid gebruiken criminelen software, zodat ze zich voor kunnen doen als medewerker van uw bank. In het gesprek waarvan u denkt dat het uw bank is, vragen ze u om meerdere vertrouwelijke gegevens zoals de pincode van de betaalpas. Hier moet u alert op zijn. Een bank zal u NOOIT om deze gegevens vragen. Wat op dit moment vaak voorkomt is dat deze oplichters beweren dat criminelen ongeoorloofde betalingen vanaf uw bankrekening hebben gedaan en dat al uw bankrekeningen bij de bank daarom niet meer veilig zouden zijn. De oplichter beweert dan dat de saldo’s op uw bankrekeningen zogenaamd ‘veiliggesteld’ moeten worden op ‘kluisrekeningen’ of  ‘veiligheids-rekeningen’ (of variaties hierop) van de bank zelf. Trap hier niet in en bel uw bank.

 

WhatsApp-fraude

Bij WhatsApp fraude doen criminelen zich vaak voor als een bekende van u. De politie spreekt over ‘vriend-in-noodfraude’. U krijgt via Whatsapp een bericht van een vriend, familielid of andere bekende die zegt dringend financiële hulp nodig te hebben. De bekende zit bijvoorbeeld zogenaamd in het buitenland vast en is zijn geld, telefoon en papieren kwijt. Of hij heeft zijn telefoon per ongeluk in de wasmachine gedaan en kan daarom niet internetbankieren. Deze ‘bekende’ vraagt u om snel geld over te maken. Als u hieraan meewerkt, volgt er vaak een tweede verzoek. Achteraf blijkt het account van deze vriend gehackt te zijn. Het kan ook zijn dat de oplichter een vals account of een nieuw telefoonnummer gebruikte. De echte bekende in kwestie is zich van geen kwaad bewust. Maak dus nooit zomaar geldt over. Bel eerst met deze bekende om er zeker van te zijn dat het verhaal klopt.

 

Pas ook op voor oplichters die gemeentelijke diensten ‘verkopen’

De laatste tijd komen er bij gemeenten in Nederland steeds vaker klachten binnen van inwoners die zijn opgelicht door websites die zeggen te helpen bij het regelen of aanvragen van zaken bij de gemeente. Het gaat hierbij om websites en online loketten die geld vragen voor het maken van een afspraak bij de gemeente of die u aanbieden om te helpen bij de aanvraag van een uittreksel of akte. Gemeenten werken NIET samen met dergelijke websites en wij adviseren onze inwoners dan ook om hier geen gebruik van te maken. Een afspraak maken bij de gemeente is altijd gratis en u kunt een uittreksel eenvoudig zelf aanvragen.

 

 

4 december 2020

0

 

 

Wat te melden? Doe dit in het Meldpunt Leefomgeving

 

Het Meldpunt Leefomgeving van de gemeente is bedoeld voor meldingen over zaken die gevaarlijk kunnen zijn of die ergernis wekken. Bijvoorbeeld zwerfvuil, schade aan bestrating, groen, graffiti of speeltuintjes. Laat het ons weten als u iets ziet of als u ergens vragen over heeft.

 

Op de hoogte blijven van voortgang

Via www.pijnacker-nootdorp.nl/meldpunt kunt u eenvoudig en snel uw melding doen. Wanneer u op deze manier een melding maakt wordt u ook op de hoogte gehouden van de voortgang van de melding.

 

 

23 november 2020

0

 

 

Nieuwe noodverordening Veiligheidsregio Haaglanden per 18 november 2020

 

Op 18 november 2020 om 23.59 uur is een nieuwe noodverordening (COVID-19) in werking getreden.

 

Noodverordening Veiligheidsregio Haaglanden 18 november 2020Download

 

20 november 2020

0

 

 

SWOP staat nog steeds voor u klaar!

 

Door de aangescherpte maatregelen kunnen er opnieuw veel activiteiten niet door gaan en is een open inloop in de locaties van de SWOP helaas niet mogelijk. Maar ze denken altijd in mogelijkheden. Daarom delen ze graag wat er nog wel doorgaat in deze uitdagende tijden:

• In beperkte mate gaan een aantal activiteiten nog wel door. Het gaat hierbij om besloten (ontmoetings) activiteiten, waar veelal dezelfde mensen op inschrijving gebruik van maken. Natuurlijk volledig volgens de richtlijnen van het RIVM.

• Alle individuele dienstverlening op afspraak gaat door. Daar waar mogelijk telefonisch of online, waar noodzakelijk wordt een individuele fysieke afspraak gemaakt. Hierbij kunt u denken aan: de boodschappendienst, bezoekdienst, de formulierenbrigade, ouderenadvies, thuisadministratie, mantelzorgondersteuning, medische vervoersdienst, klussendienst en vluchtelingenbegeleiding. In overleg kijken ze of de afspraak echt nodig is of dat deze beter op een later moment kan plaatsvinden.

 

Ideeën?

De medewerkers van de SWOP blijven zoeken naar alternatieven om op een veilige manier met elkaar in contact te blijven. Ze komen ook graag in contact met mensen die belangstelling hebben voor het opzetten van belcirkels, elkaar online of via whatsapp ontmoeten. En heeft u nog andere (veilige) ideeën om samen de komende periode goed door te komen, laat het weten! Stuur een mail naar info@swop.nl

 

 

 

12 november 2020

0

 

 

Alleen afspraak voor noodzakelijke aanvragen bij gemeente

 

Bij het gemeentekantoor zijn de gevolgen van de coronamaatregelen ook zichtbaar. Voor de gezondheid van de inwoners en medewerkers is het alleen nog maar mogelijk om in middag langs te komen voor een afspraak.

 

Langere wachttijd

Dit betekent dat de agenda’s vol lopen en er een langere wachttijd is dan u van de gemeente gewend bent. Er moeten keuzes gemaakt worden en daarom worden alleen strikt noodzakelijke aanvragen behandeld. Hierbij kunt u denken aan geboorteaangifte, vestigingen vanuit het buitenland en het verzorgen van een geldig legitimatiebewijs. Andere aanvragen worden uitgesteld of kunnen digitaal.

 

Alleen telefonisch afspraak maken

Het maken van afspraken kan op dit moment alleen telefonisch via het telefoonnummer 14 015. De medewerkers van het Klant Contactcentrum (KCC) kijken samen met u of een afspraak noodzakelijk is. Sommige aanvragen kunnen ook digitaal.

 

Aanvraag uitstellen

En in andere gevallen vragen zij om uw aanvraag even uit te stellen. Denk bijvoorbeeld aan het verlengen van uw rijbewijs. Na de verloopdatum mag u hier nog negen maanden mee blijven rijden. Het is dus niet noodzakelijk om deze meteen te verlengen. Of heeft u een paspoort maar verloopt uw ID kaart, of andersom? Dan is het niet nodig om één van de twee meteen te verlengen. U kunt zich ook nog met het andere document legitimeren. Door het maken van deze keuzes blijft er ruimte in de agenda’s voor de inwoners waarvan de aanvraag wel prioriteit heeft of niet digitaal kan.

 

Kijk onder Direct regelen & Informatie of uw aanvraag ook digitaal kan. Komt u er niet uit? Neem dan contact op met het KCC via het telefoonnummer 14 015.

 

 

4 november 2020

0

 

 

Blijf in beweging! Al is het in aangepaste vorm

 

Het is in deze tijden van corona lang niet voor iedereen even eenvoudig om in beweging te blijven. Zeker nu we door de nieuwe maatregelen van het kabinet beperkt worden in onze mogelijkheden. Toch is het belangrijk om voldoende te blijven bewegen. Gelukkig is er nog veel mogelijk, al is dit soms wel in aangepaste vorm. De volgende maatregelen gelden voor sport:

 

Volwassenen

Volwassenen mogen alleen sporten, wanneer er onderling 1,5 meter afstand kan worden gehouden.

Sport u liever in een groepje? Zorg er dan voor dat uw groep uit maximaal vier personen bestaat en houd 1,5 meter afstand.

 

Kinderen en jongeren (onder de 18)

Voor kinderen en jongeren tot en met 17 jaar geldt de maximale groepsgrote van 4 personen niet. Tijdens het sporten hoeven zij onderling ook geen 1,5 meter afstand te houden. Kinderen met klachten blijven thuis.

 

Binnen sporten

Voor binnensporten is er een maximum van 4 personen per groepje (exclusief instructeur). Totaal mogen er maximaal 30 personen sporten in een zelfstandige ruimte. Er mogen meer groepjes naast elkaar sporten als:

o de groepjes minimaal 1,5 meter afstand tot elkaar houden;

o er een duidelijke afbakening is van de verschillende groepjes;

o zij niet onderling mengen.

 

Buiten sporten

Voor buitensporten is er een maximum van 4 personen per groepje (exclusief instructeur). Er mogen meer groepjes naast elkaar sporten als:

o de groepjes minimaal 1,5 meter afstand tot elkaar houden;

o er een duidelijke afbakening is van de verschillende groepjes;

o zij niet mengen.

 

Algemeen geldt:

Er worden geen wedstrijden gespeeld.

Publiek bij sport is niet toegestaan.

Sportkantines, kleedkamers en douches zijn dicht.

 

 

26 oktober 2020

0

 

 

Aangepaste openingstijden en dienstverlening gemeente vanaf 26 oktober

 

De veiligheid van de inwoners en medewerkers van de gemeente Pijnacker-Nootdorp staat voorop. Daarom zijn per maandag 26 oktober de openingstijden van onze publieksbalies op het gemeentekantoor in Pijnacker gewijzigd.

 

Balies open

De balies zijn van maandag t/m vrijdag alleen in de middag open van 13.00 tot 17.00 uur. Donderdagochtend van 9.00 tot 11.00 uur zijn wij wel open voor mensen die behoren tot de risicogroep.

 

Telefonisch afspraak maken

Een afspraak om de publieksbalies te bezoeken kan alleen telefonisch worden gemaakt via 14 015. Wij verzoeken u zoveel mogelijk alleen te komen en thuis te blijven als u klachten heeft. Daarnaast is het voorlopig niet mogelijk gebruik te maken van het fotohokje, het kopieerapparaat en de openbare computer.

 

 

22 oktober 2020

0

 

 

De scholen gaan weer beginnen

 

Van maandag 7 september tot maandag 5 oktober 2020 is er een expositie van tien bijzondere kunstwerken van negen lokale kunstenaars te bewonderen in het Emmaparkje langs de Oostlaan in Pijnacker.

 

75 jaar bevrijding

Het thema van deze expositie is ‘75 jaar bevrijding’. De expositie zou oorspronkelijk gedurende drie weken rond 4 en 5 mei hebben plaatsgevonden. Vanwege de zorgen om corona is de expositie destijds afgelast.

Deelnemende kunstenaars zijn: Renée du Clou (twee werken), Kees Bosman en Tanja Ooms, Victor van Leeuwen, Zorgkwekerij Bloei, Han Geijp, Jacqueline van Kester, Ben Jansen, Claire Delperdange en Ed van Hagen. De expositie ‘75 jaar bevrijding’ is een samenwerking van de gemeente Pijnacker-Nootdorp en De Verbeelding.

 

 

31 augustus 2020

0

 

 

Stormschade of wateroverlast, wie belt u dan?

 

STORMSCHADE

Acuut gevaar: bel alarmnummer 112

Is er sprake van acuut gevaar voor mens en dier, bel dan de brandweer via 112.

Voorbeelden acuut gevaar:

Instortingsgevaar

Losgeraakte dakpannen of gevelplaten

Boom dreigt over openbare weg te vallen

 

Geen acuut gevaar: meld bij gemeente

Is er geen sprake van acuut gevaar, meld het bij de gemeente wanneer het gaat om schade aan de openbare ruimte.

Voorbeelden niet acuut gevaar:

Omgevallen boom in de berm

De boom ligt niet op doorgaande weg

 

Geen acuut gevaar: eigen handelen

Is er geen acuut gevaar en schade aan uw woning of bedrijf, onderneem dan zelf actie of bel een gespecialiseerd bedrijf. Eventuele schade kunt u verhalen bij uw verzekering.

Voorbeelden eigen handelen:

Omgevallen boom in uw tuin

 

Wateroverlast

Acuut gevaar: bel alarmnummer 112

Is er sprake van acuut gevaar voor mens of dier, bel dan de brandweer via 112.

Voorbeeld acuut gevaar:

Er is risico op kortsluiting of brand

U kunt uzelf niet in veiligheid brengen

 

Geen acuut gevaar: meld bij gemeente

Als uw woning of bedrijf blijft onderlopen als gevolg van verstopte riolering of afwatering in de openbare ruimte, meld het dan bij uw gemeente.

Voorbeelden geen acuut gevaar:

Losliggende putdeksels

Verstopte riolering of afwatering

 

Geen acuut gevaar: eigen handelen

Is er geen acuut gevaar en schade aan uw woning of bedrijf, onderneem dan zelf actie of bel een gespecialiseerd bedrijf. Eventuele schade kunt u verhalen bij uw verzekering.

Voorbeelden eigen handelen:

Schakel gas en elektriciteit uit

Maak de ruimten droog

 

28 augustus 2020

0

 

 

Boekenmarkt gezellig druk

 

Het was een wat ongewoon gezicht zondag in de Bartholomeuskerk in Nootdorp: op veel banken in de kerk stonden dozen en kratten met boeken, cd’s en dvd’s. De gebruikelijke boekenmarkt voor het restauratiefonds wordt normaal gesproken in het parochiehuis naast de kerk gehouden, maar vanwege de coronacrisis was de markt nu in de kerk zelf. Daar is het gemakkelijker om via een looproute tussen de banken door de anderhalve meer afstand in acht te nemen.

 

De markt trok ook deze keer weer aardig wat bezoekers, dus zo nu en dan was het gezellig druk in de kerk. Veel mensen namen meteen de gelegenheid om het interieur van de kerk, dat in de afgelopen jaren grotendeels is gerestaureerd, eens goed te bekijken.

 

17 augustus 2020

0

 

 

Kersten nieuwe leverancier Wmo-hulpmiddelen

 

In april 2020 ging het Hulpmiddelencentrum failliet. Heel vervelend voor de inwoners die gebruikmaken van Wmo-hulpmiddelen vanuit het Hulpmiddelencentrum en/of Medipoint. Maar nu is er een oplossing gevonden: met ingang van 1 september 2020 is Kersten Hulpmiddelenspecialist de nieuwe leverancier voor Wmo-hulpmiddelen.

 

Wie is Kersten Hulpmiddelenspecialist?

Kersten Hulpmiddelenspecialist is al ruim 30 jaar actief in de hulpmiddelenbranche. Het is een betrokken hulpmiddelenbedrijf, gespecialiseerd in het adviseren, leveren en onderhouden van hulpmiddelen die het leven aangenamer maken. Meer informatie over Kersten leest u op de website: www.kerstenhulpmiddelen.nl.

 

Kennismaking

Binnenkort neemt Kersten contact op met inwoners die gebruikmaken van één of meerdere hulpmiddelen. Dit contact is bedoeld om kennis te maken en hulpmiddel(en) te inspecteren.

Is er aanvullende service en/of onderhoud nodig? Dan wordt hiervoor een nieuwe afspraak gemaakt. Is uw hulpmiddel na inspectie goedgekeurd en u heeft u verder geen vragen? Dan verandert er voor u niets.

 

Ik heb nog vragen. Bij wie kan ik terecht?

Heeft u vragen over onderhoud of reparatie aan uw hulpmiddel? Neem dan contact op met Kersten Hulpmiddelenspecialist via telefoonnummer 010 – 8208855 of per e-mail wmopijnackernootdorp@kerstenhulpmiddelen.nl.

Heeft u andere vragen over uw hulpmiddelen? Bel dan met de Wmo consulenten via 14 015 van de gemeente Pijnacker-Nootdorp.

 

13 augustus 2020

0

 

 

Het wordt warm, neem maatregelen

 

De komende dagen wordt het extra warm. Neem maatregelen tegen de zon en de hitte en let extra op uw kwetsbare medemens.

 

Aanhoudende hitte

Volgens de voorspellingen van het KNMI loopt de temperatuur de komende dagen op naar waarden boven de 30 graden. Ook in de nacht wordt het vaak niet veel kouder dan een graad of 20. Aanhoudend warm weer brengt gezondheidsrisico’s met zich mee voor kwetsbare groepen mensen zoals:

ouderen;

mensen in verzorgingshuizen;

chronisch zieken;

mensen met overgewicht;

heel jonge kinderen.

 

Welke gezondheidsklachten brengt warmte met zich mee?

Klachten variëren van vermoeidheid, concentratieproblemen, duizeligheid, hoofdpijn, huidklachten (jeuk en uitslag met blaasjes), uitdroging, uitputting tot flauwte en bewusteloosheid. Bij aanhoudende warmte kunnen ouderen en mensen met hart- en vaatziekten oververhit raken en zelfs overlijden. Wees daarom extra alert als u deze klachten bij mensen signaleert.

 

Wat te doen bij warm weer

Drink voldoende;

Draag dunne kleding die enige bescherming biedt tegen verbranding door de zon;

Smeer de huid in met zonnebrandcrème;

Zoek de schaduw op;

Beperk lichamelijke inspanning in de middag;

Houd de woning koel door tijdig gebruik van zonwering, ventilator of airconditioning;

Let extra op mensen in je omgeving die zorg nodig hebben.

 

Warmte en Corona

De omstandigheden zijn dit jaar anders als gevolg van het coronavirus. Mensen die een verhoogd risico lopen bij besmetting met het coronavirus vormen ook een kwetsbare doelgroep bij hitte. De belangrijkste aandachtspunten zijn:

Gebruik ventilatoren alleen in de thuis/gezinssituatie, niet in gemeenschappelijke ruimtes;

Onderhoud airconditioning goed: tijdig schoonmaken en filter(s) verwisselen

Aandacht voor kwetsbare mensen zal vanwege de corona-maatregelen noodgedwongen meer op afstand moeten plaatsvinden. Beeldbellen kan dan helpen om in te schatten hoe het met iemand gaat.

Het RIVM heeft de belangrijkste vragen over hitte in relatie tot het nieuwe coronavirus op een rijtje gezet op hun website: https://www.rivm.nl/hitte/vragen-en-antwoorden-hitte-covid-19.

 

Meer weten?

Voor meer informatie en tips kunt u kijken op de website van de GGD. Mocht u vragen hebben over uw gezondheid of het gebruik van uw medicijnen tijdens de hitte overleg dan met uw huisarts of apotheek. Voor overige vragen kunt u contact opnemen met de GGD.

 

 

6 augustus 2020

0

 

 

Informatie in bibliotheek over nieuw donorwet

 

Sinds 1 juli is de nieuwe donorwet ingegaan. Iedereen van 18 jaar en ouder die ingeschreven staat in een Nederlandse gemeente, komt in dan in het Donorregister te staan. Je kunt zelf aangeven of je wel of geen donor wilt worden. Dit doe je door je keuze vast te legen in nieuwe donorregister via www.donorregister.nl

 

Als je geen keuze maakt dan krijgen inwoners in Pijnacker-Nootdorp in oktober een brief van de overheid als herinnering.

Maak je dan nog steeds geen keuze, dan komt er achter je naam ‘geen bezwaar tegen orgaandonatie te staan. Het is dus belang dat je hierover nadenkt en bewust een keuze maakt. Je kunt je keuze altijd weer aanpassen.

 

Meer weten over de donorwet en Donorregister? Je bent welkom bij bibliotheek Oostland. Bij iedere vestiging liggen folders.

 

 

24 juli 2020

0

 

 

Drukte bij balies gemeentehuis

 

Op dit moment is het erg druk bij de balies in het gemeentehuis. Door de coronamaatregelen kunnen er maar een beperkt aantal balies open.

 

Heeft u een reisdocument (ID-kaart of paspoort) nodig? Zorg dan dat u bijtijds een afspraak maakt en moet u rekening houden met langere wachttijden voordat u terecht kunt.

 

Spoedgevallen

In spoedgevallen zoeken de medewerkers uiteraard naar een oplossing. Bel in dit geval 14 015. Is er geen dringende spoed? Maak dan een afspraak via Afspraak maken.

 

17 juli 2020

0

 

 

Reactie van het college op het vertrek van wethouder Van de Gevel

 

Wethouder Van de Gevel heeft donderdag 9 juli, in een besloten vergadering, kenbaar gemaakt zich terug te trekken als wethouder.

 

Het college van burgemeester en wethouders betreurt het vertrek van de wethouder, maar respecteert haar besluit. Burgemeester Ravestein: “Met Hanneke van de Gevel vertrekt er een zeer bevlogen en sociaal betrokken wethouder. Zij heeft zich de afgelopen jaren keihard ingezet voor onze inwoners. Met haar aanpak heeft Hanneke veel waardering geoogst en ons als gemeente op de kaart weten te zetten. Wij danken haar voor haar inzet in onze gemeente”.

 

 

10 juli 2020

0

 

 

Digitale nieuwsbrief gemeente

 

Nooit meer het wekelijkse gemeentenieuws missen?

Meld u aan voor de digitale nieuwsbrief!

 

Aanmelden wekelijks gemeentenieuws

 

1 juli 2020

0

 

 

Anderhalve meter blijft de norm

 

Vanaf 1 juli is er een opnieuw een stap vooruit in de corona-aanpak. Nederland is van een intelligente lockdown naar ruimte met regels. Algemene regels voor binnen en buiten. Die blijven nodig, want het coronavirus is zeker niet verdwenen. Anderhalve meter afstand blijft de norm.

 

De weg uit de coronacrisis hebben we ingezet met de volgende basisregels, die nog steeds van kracht zijn:

• Heeft u klachten: blijf thuis en laat u zo snel mogelijk testen.

• Houd 1,5 meter afstand van anderen.

• Was vaak uw handen.

• Werk zoveel mogelijk thuis.

• Vermijd drukke plekken en reis zoveel mogelijk buiten de spits.

 

Anderhalve meter afstand blijft de norm

Van een intelligente lockdown naar ruimte met regels. Lees er alles over op de website van Rijksoverheid

 

https://www.rijksoverheid.nl/actueel/nieuws/2020/06/24/per-1-juli-15-meter-blijft-norm

 

 

30 juni 2020

0

 

 

Nieuwe Jan Janssen sporthal op huidige locatie

 

De gemeenteraad heeft een besluit genomen over de uitgangspunten van het gebied Hart van Nootdorp. Er was een keuze uit 2 scenario’s. Scenario 1 omvat de bouw van het nieuwe kindcentrum, sporthal en woningen op één locatie (voormalige brandweerkazerne en kinderopvang Klauterbeer) terwijl scenario 2 sport, school en wonen gescheiden houdt. Bij scenario 2 past de sporthal in nieuwe omvang nipt op de oude locatie en verdwijnt de voetbalkooi en komt het kindcentrum en wonen op de plek van de voormalige brandweerkazerne en kinderopvang Klauterbeer. In beide scenario’s komen op de plek van de huidige Octant Kindcentrum Regenboog woningen te staan.

 

Bijna alle fracties gaven de voorkeur aan herbouw van de sporthal op de huidige locatie en niet op de plek van de brandweerkazerne. Hierdoor ontstaat volgens hen minder bouwmassa en minder verkeersdrukte langs de Julianastraat en komt er meer ruimte vrij voor woningen.

Met de komst van circa 110 woningen (starters/senioren), het integraal kindcentrum De Regenboog wordt er wel veel aandacht gevraagd voor de verkeersveiligheid en voor parkeerplaatsen.

 

De komende maanden zal voor IKC De Regenboog en de sporthal het programma van eisen worden opgesteld. De sporthal en De Regenboog zijn echt hard aan vervanging toe dus het is belangrijk de vaart er in te houden. De gebiedsvisie Hart van Nootdorp wordt eind dit jaar aan de raad voorgelegd

 

 

26 juni 2020

0

 

 

Hitteplan voor warme dagen

 

Het is de komende dagen warm. Voor veel mensen betekent dat genieten, erop uitgaan of naar het strand Voor sommige groepen kwetsbare mensen brengt het zelfs risico’s met zich mee. Het RIVM Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu heeft vanaf 24 juni 2020 het hitteplan geactiveerd. De zonkracht is hoog. Daardoor kan de huid snel verbranden. Extra opletten kan gezondheidsproblemen door het warme weer beperken.

 

Het hitteplan geldt voor de provincies Limburg, Noord-Brabant, Gelderland, Overijssel, Zeeland, Zuid-Holland en Utrecht. Volgens het KNMI Koninklijk Meteorologisch Instituut kan het vandaag tussen de 26 graden en meer dan 32 graden worden. Het warme weer lijkt de hele week aan te houden, in de kustprovincies lijkt het minder lang te duren.

Het hitteplan is in feite een waarschuwing voor hitte en de risico’s die dit met zich mee kan brengen en een oproep om extra op elkaar te letten. Vooral voor groepen kwetsbare mensen, zoals ouderen, baby’s, chronisch zieken, mensen met overgewicht, mensen in verzorgingshuizen en mensen in een sociaal isolement brengt hitte gezondheidsrisico’s met zich mee. Deze mensen moeten alert zijn op uitdroging en oververhitting. Ook baby’s en hele jonge kinderen hebben extra aandacht nodig om koel te blijven en genoeg te drinken.

 

Maatregelen tegen de hitte

• Drink voldoende;

• Draag dunne kleding die bescherming biedt tegen verbranding door de zon;

• Zoek de schaduw op;

• Smeer de huid in met zonnebrandcrème;

• Beperk lichamelijke inspanning in de middag;

• Houd de woning koel door zonwering, ventilator of airconditioning;

• Let extra op mensen in je omgeving die zorg nodig hebben.

 

Hoge zonkracht

De kracht van de ultraviolette (UV ultraviolet ) straling van de zon is waarschijnlijk ook hoog: tussen de 7 en 8. Dat betekent dat de huid al binnen 15 minuten kan verbranden. Bescherm jezelf dus tegen de zon. Het RIVM Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu  meet voortdurend de zonkracht. De actuele zonkracht vind je op de website over zonkracht.

 

 

24 juni 2020

0

 

 

Regels parkeren caravans

 

De zomer(vakantie) is in aantocht. Dat is goed te zien aan het toenemende aantal geparkeerde caravans en vouwwagens in Pijnacker-Nootdorp.

Op grond van de Algemene Plaatselijke Verordening (APV) mogen caravans, campers, vouwwagens en andere aanhangwagens niet langer dan drie dagen op de openbare weg staan. Deze periode is bedoeld om in-/uitpakken en schoonmaken van kampeerwagens mogelijk te maken.

 

Handhaving

Bij het niet naleven van de regels, treedt de gemeente handhavend op. Overtreders riskeren een boete.

 

 

29 juni 2020

0

 

 

Francisca Ravestein herbenoemd als burgemeester

 

Op 24 juni legde burgemeester Francisca Ravestein bij Commissaris van de Koning Jaap Smit opnieuw de eed af bij de start van haar tweede ambtstermijn als burgemeester van Pijnacker-Nootdorp.

 

24 juni 2020

 

25 juni 2020

0

 

 

Kees Jongh beëdigd als raadslid en volgt Bianca van Petegem op

 

Kees Jongh (67) is op donderdag 25 juni door burgemeester Francisca Ravestein beëdigd als lid van de gemeenteraad als opvolger van Bianca van Petegem, die afscheid nam van de raad. Kees Jongh zat in de vorige periode ook al in de raad. Sinds de laatste verkiezingen was hij fractiemedewerker van Gemeentebelangen.

0

 

 

Blauwalg in Dobbeplas

 

Op dit moment is er een waarschuwing voor blauwalg in de Dobbeplas. Blauwalg geeft kans op huidirritatie en maag-/darmklachten.

Met warm weer kunnen bacteriën gemakkelijker vermenigvuldigen in sloten en open water. Het zwemwater in de Dobbeplas en de Delftse Hout wordt gecontroleerd. Dit geldt niet oor andere sloten en vaarten. Hier kunt u beter niet in zwemmen.

 

Check zwemwater

Wil jij zwemmen? Check dan de kwaliteit van het zwemwater op www.zwemwater.nl.

 

7 juli 2020

0

 

 

Word vakantiemaatje

 

Het maatjes- en mentorproject Jong Perspectief zet deze zomer Vakantiemaatjes in om kwetsbare gezinnen en jongeren een leuke vakantie te bieden nu er veel activiteiten zijn afgelast.

 

Na drie maanden thuis vanwege de coronamaatregelen staat er een lange vakantieperiode voor de deur en nu is er geen school die structuur biedt. Veel geplande vakantieactiviteiten (speelweken en kampen) gaan niet door. In sommige gezinnen loopt het nu iets minder door verschillende redenen: ziekte in het gezin, zorg voor of over één of meerdere kinderen, (vecht)scheiding, overbelasting, sociaal-emotionele problematiek, armoede etc. En zijn er regelmatig vanuit het gezin onvoldoende financiële middelen om uitstapjes te maken. Vanuit verwijzers, waaronder schoolmaatschappelijk werk en jeugdhulp, worden deze zorgen gedeeld. Om de jongere toch een leuke vakantie te bieden zet Jong Perspectief deze zomer Vakantiemaatjes in voor deze gezinnen die dit nodig hebben.

 

Wil jij een kind een onvergetelijke vakantie bezorgen en ben jij deze zomer ca. 3 weken beschikbaar voor tenminste 4 uur in de week? Meld je dan aan als vakantiemaatje bij Jong Perspectief via info@jongperspectief.nl of bel: 079-7502233.

Leeftijd: vanaf 16 jaar (16 en 17 jarigen worden als koppels ingezet).

Studenten die vanwege corona op zoek zijn naar een stage-alternatief zijn ook van harte welkom.

 

 

19 juni 2020

0

 

 

Nieuwe website gemeente

 

Per 1 juli is de nieuwe website van de gemeente Pijnacker-Nootdorp gelanceerd. Onze site heeft een nieuw uiterlijk en een andere opbouw, die meer van deze tijd zijn. De structuur van de website is zo ingericht dat inwoners nog sneller vinden waar zij naar zoeken.

 

De meest gezochte producten worden getoond op de homepagina. Verder is ingezet op het toegankelijker maken van de website door toevoeging van hulpmiddelen (hoog contrast, grotere letters) voor mensen met een audiovisuele beperking. Ook is het taalgebruik aangepast.

 

Sommige zaken staan bewust niet meer op de website. Hiervoor kan gekozen zijn op basis van bezoekerscijfers. Sommige pagina’s werden weinig bekeken. Inwoners vinden de inhoud daarvan minder belangrijk. Daarnaast is de informatie over externe partijen verminderd. In plaats daarvan wordt er doorverwezen naar de website van de externe partij. Daar staat de actuele informatie van de betreffende organisatie.

 

Wie zaken mist of dingen anders wil zien, die kan dit laten weten via het nieuwe feedbacksysteem. Onderaan de webpagina’s staan twee duimpjes onder ‘heeft u gevonden wat u zocht?’ Als iemand bepaalde zaken mist of een fout aantreft, dan kan hij/zij dat laten weten.

 

De nieuwe website is tot stand gekomen in samenwerking met andere gemeenten. Hierdoor kunnen we informatie delen, gebruik maken van elkaars expertise en sneller inspelen op nieuwe ontwikkelingen.

 

 

1 juli 2020

0

 

 

Gemeente Pijnacker-Nootdorp doet oproep aan ondernemers: Help ons om onze dienstverlening te verbeteren

 

‘Natuurlijk zetten wij ons in voor onze ondernemers’. Dat is een belofte die de gemeente Pijnacker-Nootdorp graag waarmaakt. Het komende jaar zet de gemeente daarom extra in op de ondernemersdienstverlening. Samen met jullie wil de gemeente deze naar een hoger niveau tillen. Denkt u met de gemeente Pijnacker-Nootdorp mee?

 

De gemeente Pijnacker-Nootdorp is op zoek naar ondernemers die willen plaatsnemen in een klankbordgroep. Deze klankbordgroep komt in het komende halfjaar een aantal keer samen. De centrale vraag waarmee de gemeente aan de slag gaat is ‘Hoe kan de gemeente haar dienstverlening aan ondernemers verbeteren?’

 

Wilt u meedoen en meedenken? Meld u zich dan aan bij Anita Monshouwer via a.monshouwer@pijnacker-nootdorp.nl.

 

 

14 juli 2020

0

 

 

Maaibeleid gemeente Pijnacker-Nootdorp

 

Maaien ligt gevoelig en iedereen heeft er wel een mening over: te veel, te weinig, onveilig, slordig, te laat, te vroeg, onkruid, ongedierte. Vooral over de plekken waar ecologisch beheer plaats vindt, is veel te doen. Deze plekken worden vaak pas in juli gemaaid. Waarom doen we dat eigenlijk? Daar zijn verschillende redenen voor

 

Verkeersveiligheid

De eerste is verkeersveiligheid. Met dit groeizame weer (warmte en vochtigheid) schiet het gras uit de grond. Tegelijkertijd moet het zicht voor verkeersdeelnemers goed blijven.

 

Broedseizoen voorbij

De tweede reden is dat het broedseizoen voor de meeste vogels op 15 juli voorbij is (watervogels broeden meestal tussen 1 april en 15 augustus). Nesten en eieren zijn tijdens de hele periode wettelijk beschermd. Maaien mag dan niet.

 

Ecologisch beleid

De derde reden is ecologisch beleid. Het lijkt onlogisch, maar maaien kan een bijdrage leveren aan het behouden van verschillende planten en bloemen. Als we niet maaien, dan nemen eerst de grassen toe, dan struiken en bomen en wordt het grasland ongeschikt als leefgebied. Willen we graslanden en de hele levende have daarin behouden, dan moeten we dus wel maaien. Soms blijft het maaisel een paar dagen liggen. Rupsen bijvoorbeeld kunnen dan een veiliger heenkomen zoeken. Maar te lang laten liggen van het maaisel leidt juist tot verstikking en verzuring en meer grassen. Dat willen we ook niet.

 

 

28juli 2020

0

 

 

Gratis juridisch advies voor inwoners Pijnacker-Nootdorp

 

Heeft u een geschil met uw werkgever? Komt u er niet uit met uw verhuurder? Of wilt u bezwaar maken tegen een beslissing van uw gemeente? Maar heeft u niet de financiële middelen om een advocaat in te schakelen? Dan kunt u bij Stichting Wetswinkel Delfland terecht voor vrijblijvend juridisch advies.

 

Gratis advies

De Wetswinkel is een vrijwilligersorganisatie die gratis juridisch advies verleent. Hun insteek is dat iedereen in de samenleving hulp moet kunnen krijgen bij juridische problemen. U kunt bij ze terecht voor al uw vragen op het gebied van arbeidsrecht en sociale zekerheid, consumentenrecht, personen- en familierecht, bestuursrecht, strafrecht, woonrecht en ondernemingsrecht.

 

Buurtcentrum Buurt & Zo

In Pijnacker is de Wetswinkel wekelijks te vinden in zaal 4 van het buurtcentrum Buurt & Zo aan de Prins Hendrikstraat 28. Kijk op www.wetswinkeldelfland.nl voor de precieze data.

 

 

4 augustus 2020

0

 

 

Website haaglandenveilig.nl vernieuwd

 

De website van haaglandenveilig.nl is vernieuwd. Daar staat informatie over risico’s in de regio Haaglanden. Dat zijn soms onderwerpen waar u misschien zelf niet zo snel aan denkt.

 

Wat te doen?

Er staat ook bij wat u moet doen om uzelf en bijvoorbeeld uw buren te helpen, als dat nodig is. Verder is te lezen hoe u brand of andere incidenten in uw eigen huis en omgeving mogelijk kunt voorkomen.

 

20 juli 2020

0

 

 

Regio Haaglanden scherpt coronaregels aan

 

Vanaf 10 augustus 2020 geldt een nieuwe noodverordening in de Veiligheidsregio Haaglanden (VRH).

Steeds meer mensen krijgen corona. Ook in de regio Haaglanden zien we het aantal besmettingen oplopen. Daarom worden de regels uitgebreid en aangescherpt.

 

Geen introductiebijeenkomsten studenten

Alle fysieke samenkomsten die voor de werving en introductie van studenten in de Veiligheidsregio Haaglanden (VRH) zouden worden gehouden, worden verboden. Dat geldt in mbo, hbo en wo.

Een ontheffing is mogelijk, maar alleen als die voldoet aan specifieke voorwaarden en er toestemming is van de onderwijsinstelling of de VRH. In dat geval moet de fysieke samenkomst zijn gericht op studie of sport, kleinschalig zijn en niet plaatshebben tussen 22 uur ‘s avonds en 6 uur ‘s ochtends. Bovendien mag er geen alcohol worden gedronken.

 

Reserveringen verplicht in horeca

Alle eet- en drinkgelegenheden in de regio Haaglanden worden verplicht gebruik te maken van reservering (vooraf of bij aankomst), bezoekers naar hun gezondheid te vragen, en hen naar hun plaats te begeleiden. Ook moeten zij hun gasten vragen hun contactgegevens beschikbaar te stellen voor eventueel bron- en contactonderzoek door de GGD. Die gegevens mogen niet voor andere doeleinden worden gebruikt en kunnen alleen door de regionale GGD worden opgevraagd. Na 14 dagen moet het betreffende horecabedrijf deze contactgegevens vernietigen.

 

Sluiting bij constatering coronabesmetting

Recreatieve inrichtingen (zoals horecabedrijven en pretparken) waar de GGD na bron- en contactonderzoek clusters van coronabesmettingen constateert, worden door de Veiligheidsregio Haaglanden gesloten voor maximaal 14 dagen.

 

Extra regionale en lokale maatregelen

Naast deze verscherpte maatregelen in de nieuwe noodverordening leggen lokale bestuurders regionaal en lokaal extra maatregelen op, bovenop de landelijk geldende maatregelen. Het gaat dan bijvoorbeeld om maatregelen op het gebied van ‘crowd management‘ en communicatie.

De (plaatsvervangend) voorzitter neemt haar besluiten zoveel mogelijk na overleg met de burgemeesters van de overige 8 gemeenten binnen de veiligheidsregio (zie: vrh.nl), alsmede met de leiding van de hulpdiensten (GHOR/GGD, politie, brandweer) en de hoofdofficier van Justitie van het OM. Dit overleg vindt plaats binnen het Regionaal Beleidsteam.

De nieuwe Noodverordening Veiligheidsregio Haaglanden is opgesteld op basis van de laatste aanwijzingsbrief van de Ministers van Volksgezondheid, Welzijn en Sport en Justitie en Veiligheid en gepubliceerd op de website van de VRH.

Noodverordening veiligheidsregio Haaglanden 10 augustus 2020 Download

 

10 augustus 2020

0

 

 

Meld verdachte zaken

 

Tijdens de jaarwisseling kunt u de ‘oren en ogen’ van de hulpdiensten zijn. Denk daarbij aan:

 

Brandgevaar

Meld rondslingerende kerstbomen bij de gemeente via het Meldpunt Leefomgeving. Ook opslag van kerstbomen of andere brandbare materialen kan gevaarlijk zijn.  Als de situatie daartoe aanleiding geeft, dan kan de brandweer bomen en andere materialen laten verwijderen. Niet alleen uit de openbare ruimte, maar ook op terreinen van bedrijven en particulieren. De kosten daarvan worden doorberekend aan de eigenaren van het terrein

 

Vandalisme en schade

Bent u getuige van bijvoorbeeld geweld of brandstichting? Bel dan alarmnummer 112. Maak, als dat mogelijk is, foto’s of een filmpje met een mobiele telefoon. Deze beelden kunnen namelijk nuttig zijn bij het opsporen van daders. Let wel altijd eerst op uw eigen veiligheid. Beelden kunnen worden aangeleverd via https://www.politie.nl/aangifte-of-melding-doen

 

Geen spoed, wel politie

Bel 0900 – 8844 bij minder spoedeisende zaken. Bijvoorbeeld als buren illegaal vuurwerk op zolder hebben of als er kerstbomen worden verzameld in een kelderbox. Anoniem melden kan via tel. 0800 – 7000.

 

 

30 december 2020

0

 

 

Openingstijden rond de feestdagen

 

Rond de feestdagen wijken de openingstijden op het gemeentekantoor van de gemeente Pijnacker-Nootdorp af. Op donderdag 24 en 31 december sluit de gemeente om 15.00 uur. De gemeente is dicht op vrijdag 25 december (Eerste Kerstdag) en op vrijdag 1 januari (nieuwjaarsdag).

 

18 december 2020

0

 

 

Ontwerp-projectplan kadeverbetering Hazepad

 

Het Hoogheemraadschap van Delfland heeft het ontwerp-projectplan van de kadeverbetering bij het Hazepad in Pijnacker-Nootdorp op 25 november gepubliceerd. Vanaf die datum gaat een termijn van 6 weken in waarin een zienswijze kan worden ingediend.

 

Alleen de kadewerkzaamheden

Het projectplan gaat alleen over de kadewerkzaamheden. Na advies van het ecologisch bureau lijkt het erop dat de werkzaamheden aan de kade niet hoeven te wachten tot het vleermuisonderzoek is afgerond. De exacte planning van de werkzaamheden wordt nog bekendgemaakt.

 

Meer informatie

Kijk voor meer informatie op www.hhdelfland.nl/hazepad.

 

 

11 december 2020

0

 

 

Sporten is belangrijk: blijf in beweging!

 

Zowel mentaal als fysiek is het goed om in beweging te blijven. Zeker in deze tijd, waarin we minder kunnen en veelal thuis zitten. Maar wat is er nog wel mogelijk nu alle binnensportlocaties dicht zijn en er buiten geen wedstrijden of groepslessen mogen plaatsvinden?

 

• Dagelijks een wandeling maken of een stukje fietsen is al een goede vorm van bewegen.

• Buiten kunt u met maximaal twee personen sporten, fietsen of wandelen. Houd hierbij dan wel altijd minimaal 1,5 meter afstand van elkaar.

• Kinderen en jongeren tot en met 17 jaar tijdens het sporten onderling geen 1,5 meter afstand hoeven te houden. Maar er worden geen wedstrijden gespeeld tegen sporters van andere verenigingen. Onderlinge trainingspartijen mogen wel. Kinderen met klachten blijven thuis.

• Voor topsporters gelden uitzonderingen.

 

Kijk voor meer informatie over de regels rond sporten op Rijksoverheid.nl 2020

 

 

17 december 2020

0

 

 

Gedeeltelijke lockdown ook tijdens feestdagen

 

Het aantal coronabesmettingen blijft te hoog. De druk op de zorg neemt nog maar weinig af. Dagelijks worden nog gemiddeld 24 mensen op de intensive care opgenomen.

 

Daarom moeten we de gedeeltelijke lockdown blijven voortzetten, ook tijdens de feestdagen. Het is niet anders. Hoe graag we ook meer zouden willen doen, het virus laat dat nu nog niet toe. Door afstand te houden en het aantal contacten te beperken, beschermen we elkaar tegen het coronavirus.

 

Lees meer over de coronamaatregelen tijdens de feestdagen op Rijksoverheid.nl

 

 

11 december 2020

0

 

 

Draag een mondkapje, en voorkom een boete

 

Om verspreiding van het coronavirus tegen te gaan, is het sinds 1 december 2020 verplicht een mondkapje in onder andere winkels, musea, restaurants en theaters te dragen. Ook in het onderwijs (met uitzondering van de basisschool) moet een mondkapje worden gedragen. Voor contactberoepen, zoals de kapper of de rij-instructeur, geldt de regel zowel voor de klant als de professional. In het openbaar vervoer was een mondkapje al verplicht, maar dit is nu ook het geval in stations en bij bus- en tramhaltes.

 

Boete

De mondkapjesplicht geldt voor iedereen van 13 jaar en ouder. Wie de regel niet naleeft, riskeert een boete van 95 euro. Een mondkapje moet de neus en mond volledig bedekken en het moet ontworpen zijn om de verspreiding van virussen tegen te gaan. Medische mondneusmaskers zijn bedoeld voor de zorg. Gebruik daarom mondkapjes die te koop zijn bij de drogist of de supermarkt. Een spatscherm (faceshield) bedekt de neus en mond niet volledig, en mag daarom niet worden gebruikt als alternatief voor een mondkapje. Ook een sjaal of bandana is geen goed alternatief voor een mondkapje.

 

Publieke binnenruimten

De mondkapjesplicht geldt in alle publieke binnenruimten, stationsgebouwen en luchthavens. Voorbeelden van publieke binnenruimten zijn winkels, musea, benzinestations, restaurants, cafés, theaters en concertzalen. Een mondkapje is niet verplicht als mensen een vaste zitplaats hebben. Dit betekent dat in bijvoorbeeld restaurants of theaters het mondkapje af mag wanneer mensen aan tafel of in de zaal plaatsnemen. Wanneer vervolgens wordt opgestaan om naar het toilet of naar buiten te gaan, moet het mondkapje weer worden gedragen. In gebouwen die bedoeld zijn voor het belijden van godsdienst, zoals kerken, moskeeën, tempels en synagogen, is een mondkapje niet verplicht.

 

Onderwijs

In het voortgezet onderwijs, het voortgezet speciaal onderwijs, het middelbaar beroepsonderwijs en het hoger onderwijs moeten leerlingen, studenten, leraren en ander personeel een mondkapje dragen als zij zich door het schoolgebouw bewegen. Het mondkapje kan af tijdens de les, wanneer iedereen een vaste zit- of staanplaats heeft. Een docent hoeft dus geen mondkapje te dragen op het moment dat hij of zij voor de groep staat, maar wel bij een ronde door het klaslokaal. Gym, zang, toneel, dans en bepaalde vormen van praktijkonderwijs zijn uitgezonderd van de mondkapjesplicht.

 

Contactberoepen en zorgverleners

Bij contactberoepen is de anderhalvemeter-maatregel vaak niet realistisch. Daarom wordt ook bij onder andere de kapper, tijdens de rijles en bij de nagelstylist het dragen van een mondkapje verplicht. Dit geldt zowel voor de klant als voor de beoefenaar van het contactberoep. Zorgverleners zoals huisartsen en fysiotherapeuten zijn uitgezonderd van de plicht. Toch zal het vaak zo zijn dat ook daar gevraagd wordt een mondkapje te dragen. Op basis van de Wet kwaliteit, klachten en geschillen zorg (Wkkgz) hanteren ziekenhuizen en zorginstellingen eigen regels ten aanzien van mondkapjes of andere persoonlijke beschermingsmiddelen. Patiënten, bezoekers en zorgverleners dienen deze te volgen.

 

 

3 december 2020

0

 

 

Ontwerpbestemmingsplan Ypenburg-Nieuwe Veen 2020, rectificatie

 

Vanwege een fout in de dataset was vanaf 12 november tot en met 17 november 2020 niet de correcte versie van het ontwerpbestemmingsplan ‘Ypenburg Nieuwe Veen 2020’ te raadplegen op www.ruimtelijkeplannen.nl. Met ingang van woensdag 18 november was de correcte versie raadpleegbaar.

 

Termijn terinzagelegging verlengd

Om iedereen voldoende tijd te geven kennis te nemen van de correcte versie, wordt de termijn van de terinzagelegging verlengd. Vanaf donderdag 26 november 2020 ligt het ontwerpbestemmingsplan gedurende zes weken (tot 7 januari 2021) digitaal ter inzage.

 

Kijk vanaf 26 november op de pagina Plannen ter inzage.

 

 

26 november

0

 

 

Werkzaamheden fietspad Dobbeplas

 

Maandag 23 november starten de werkzaamheden aan het fietspad langs de Dobbeplas. Het fietspad wordt voor een gedeelte opnieuw geasfalteerd en de belijning wordt opnieuw aangebracht.

 

Tot 3 december

Het fietspad is door de werkzaamheden niet toegankelijk van 23 november tot 3 december. U kunt met uw fiets over de rijplaten lopen die langs de werkzaamheden worden neergelegd. Tijdens de asfalteringswerkzaamheden zullen er verkeersregelaars aanwezig zijn.

 

Meer informatie

De werkzaamheden worden uitgevoerd door Staatsbosbeheer. Wilt u meer informatie over de werkzaamheden dan kunt u bellen naar 010 – 4600581 of een e-mail sturen naar hofvandelfland@staatsbosbeheer.nl.

 

 

19 november 2020

0

 

 

Burgemeester: "Houd vol"

 

Vorige week kondigde het Kabinet verscherpte maatregelen aan. Deze maatregelen betekenen weer minder vrijheid. Dat valt allemaal niet mee, want we moeten het al zo lang volhouden. Ook ik vind het lastig om mij aan de maatregelen te blijven houden en mis mijn sociale contacten.

 

Ik leef mee met de inwoners die ziek zijn of iemand hebben verloren aan het coronavirus. Natuurlijk maak ik mij ook zorgen om de ondernemers die het moeilijk hebben in deze tijd en de mensen in de zorg die overbelast dreigen te raken. Daarom is het zo belangrijk dat we doorzetten en volhouden.

We zijn op de goede weg. Het aantal besmettingen daalt, het gaat alleen niet snel genoeg. Ik wil graag complimenten geven aan de inwoners die het al zo lang volhouden en zich aan de regels houden. Helaas is het zo dat niet iedereen dat doet. Daarom doe ik een oproep aan deze inwoners: houd u aan de maatregelen! U kent ze inmiddels wel. Blijf zoveel mogelijk thuis. Als u naar buiten gaat om boodschappen te doen, doe het dan alleen en draag een mondkapje. Als we dit allemaal doen, voorkomen we dat we in een totale lockdown moeten zoals de landen om ons heen. En als de cijfers blijven dalen, krijgen wij beetje bij beetje weer meer ruimte. Zo is er een kans dat we er met de feestdagen toch nog iets moois van kunnen maken

 

Houd vol, alleen samen kunnen wij corona onder controle krijgen!

 

Francisca Ravestein

Burgemeester

 

 

12 november 2020

0

 

 

Tijdelijke verzwaring van de gedeeltelijke lockdown

 

Samen is het ons gelukt om de stijging van het aantal besmettingen te doorbreken. We zijn op de goede weg, maar het gaat nog te langzaam. De cijfers moeten sneller dalen om overbelasting van personeel in de ziekenhuizen te voorkomen en om de kwaliteit van de zorg voor alle patiënten te garanderen. Ook willen we de weg terug naar meer vrijheden in ons dagelijks leven bespoedigen.

 

Het kabinet heeft daarom besloten om voor de komende 2 weken, bovenop de huidige gedeeltelijke lockdown, extra maatregelen in te stellen.

 

De verscherpte maatregelen vindt u op www.rijksoverheid.nl

 

 

 

3 november 2020

0

 

 

Raadsvergaderingen online te volgen

 

In verband met de coronamaatregelen vergadert de gemeenteraad zonder publiek. De vergaderingen zijn online te volgen via www.pijnacker-nootdorp.nl/raadlive. Raadsvergaderingen beginnen om 20.00 uur, tenzij anders vermeld.

 

Donderdag 29 oktober (besluitvorming)

Dinsdag 3 november Algemene beschouwingen deel 1

Donderdag 5 november (beeldvorming)

Dinsdag 10 november Algemene beschouwingen deel 2

Donderdag 12 november (oordeelvorming)

Donderdag 19 november (oordeelvorming)

Donderdag 26 november (besluitvorming)

 

De agenda’s en bijbehorende stukken vindt u op pijnacker-nootdorp.raadsinformatie.nl.

 

Op www.pijnacker-nootdorp.nl/gemeenteraad vindt u meer informatie over de gemeenteraad. Heeft u verder nog vragen? Neem dan contact op met de griffie via griffie@pijnacker-nootdorp.nl of telefonisch 14 015.

 

 

29 oktober 2020

0

 

 

Winters vuurtje stoken met minder rook- en geuroverlast

 

Winters vuurtje stoken met minder rook- en geuroverlast

Nu het bijna winter is, gaan overal de open haarden en houtkachels weer aan. Buitenkachels en vuurkorven worden in de tuin of onder de veranda aangestoken. Daarbij ontstaat rook. Die bevat schadelijke stoffen. Dit veroorzaakt luchtvervuiling en kan schade aan de gezondheid van uzelf en anderen in uw omgeving opleveren. Ook wanneer u de rook niet meer ziet.

 

Gebruik droog hout

Hout stoken veroorzaakt naast geuroverlast, ook fijnstof en kankerverwekkende koolwaterstoffen (PAK’s), benzeen en koolmonoxide. Hoeveel schadelijke stoffen er vrijkomen, hangt af van de manier waarop u stookt. Stook bijvoorbeeld niet bij windstil of mistig weer en gebruik alleen droog hout (vochtgehalte 12-15%).

 

Advies

Wilt u weten wanneer u de open haard, houtkachel of vuurkorf beter uit kunt laten? Stookwijzer.nu geeft advies, op basis van actuele gegevens over het weer en de luchtkwaliteit in uw buurt. Als het RIVM op basis van de verwachte weersomstandigheden en de luchtkwaliteit afraadt om hout te stoken, geeft ze een stookalert af. Dit kunt u zien op rivm.nl/stookalert en in de stookwijzer.

 

Wist u dat?

•Ongeveer 1 op de 3 Nederlanders (32%) last heeft van houtstook? Dit gaat vooral over geuroverlast, irritaties van ogen en luchtwegen en het dicht moeten laten van ramen en ventilatieroosters.

•Veel mensen schade aan hun gezondheid krijgen door fijnstof, dat ook afkomstig is van houtstook? Zoals klachten aan luchtwegen, hart en bloedvaten, en stress door langdurige geuroverlast.

•Rook via ramen en ventilatieroosters bij de buren kan binnendringen?

•Het verboden is om afval of geverfd of geïmpregneerd hout te verbranden? Bij verbranding ervan komen onder meer zware metalen vrij.

 

 

23 oktober 2020

0

 

 

Nieuwe noodverordening Haaglanden per
14 oktober 2020

 

Sinds 14 oktober 2020, 22.00 uur geldt de nieuwe noodverordening voor de veiligheidsregio Haaglanden. In deze noodverordening zijn de maatregelen verwerkt die het kabinet op 13 oktober afkondigde. De noodverordening zorgt voor een juridische basis om maatregelen ook te kunnen handhaven.

 

Noodverordening COVID-19 Veiligheidsregio Haaglanden
14 oktober 2020

 

Naast de maatregelen blijven de gedragsregels belangrijk om op te volgen. Het blijft van belang om de anderhalve meter afstand houden, drukte te vermijden, regelmatig handen wassen en in de elleboog niezen. Werk thuis, tenzij dat echt niet anders kan. Blijf thuis bij klachten en laat je dan testen.

Vanaf nu gelden de volgende maatregelen:

 

Groepen

• Thuis ontvangt u maximaal 3 personen per dag.

• In binnenruimtes waar mensen zitten geldt een maximum aantal personen van 30.

• Binnen (niet in de thuissituatie) en buiten bestaat een groep uit maximaal 4 personen van verschillende huishoudens.

• Een huishouden heeft geen maximaal aantal personen

 

Het dagelijks leven

• Werk thuis, tenzij het echt niet anders kan.

• Draag vanaf 13 jaar een mondkapje in de publieke binnenruimtes en in het   OV.

• In het voorgetzet onderwijs (VO), MBO en hoger onderwijs (HO) draagt iedereen een mondkapje buiten de les.

• Alle eet- en drinkgelegenheden sluiten de deuren. Afhalen blijft wel mogelijk

• Uitgezonderd zijn: Hotels voor hotelgasten, Uitvaartcentra en Luchthavens voorbij de security check

• Locaties met een gecombineerde functie sluiten het deel met horecafunctie

• Winkels in de detailhandel sluiten uiterlijk om 20:00 uur. Koopavonden worden afgeschaft.

• Levensmiddelenwinkels mogen wel later openblijven.

• Tussen 20:00 uur – 07:00 uur wordt er geen alcohol of softdrugs meer verkocht of bezorgd.

• Het is niet toegestaan om tussen 20:00 uur en 07:00 uur alcohol of softdrugs op zak te hebben of te nuttigen in de openbare ruimte.

• Evenementen zijn verboden, met uitzondering van: Markten voor levensmiddelen, Beurzen en congressen, Bioscopen en theaters, Wedstrijden, Betogingen, samenkomsten en vergaderingen als bedoeld in de wet openbare manifestaties

• In de detailhandel worden afspraken gemaakt over strikte naleving van de protocollen. Als het te druk wordt, of de basisregels worden niet nageleefd kan (een deel van) een locatie gesloten worden. De handhaving wordt aangescherpt.

• Op zogenaamde doorstroomlocaties (bijvoorbeeld monumenten, bibliotheken en musea) geldt dat bezoek moet plaatsvinden op basis van een reservering per tijdvak met uitzondering van detailhandel en markten voor levensmiddelen.

 

Sporten is alleen nog beperkt mogelijk

• Voor iedereen vanaf 18 jaar geldt dat sporten alleen mag op 1,5 meter afstand en alleen individueel of in teamverband met niet meer dan 4 personen. Wedstrijden zijn niet toegestaan.

• Uitgezonderd zijn: Topsporters met status in aangewezen locaties (zoals Papendal), Voetballers (inclusief overig personeel in “bubbel”) van de Eredivisie en Eerste divisie.

• Voor kinderen tot 18 jaar (sporten in teamverband en wedstrijden onderling met teams van eigen club toegestaan).

• Naast de sportkantines zijn ook douches en kleedkamers gesloten.

 

Reizen

• Reis zo min mogelijk

• Blijf zoveel mogelijk op je vakantieadres

• Beperk het aantal uitstapjes en vermijd drukte

• Voor het buitenland geldt: volg reisadviezen van Buitenlandse Zaken

 

 

15 oktober 2020

0

 

 

Panorama Pijnacker-Nootdorp: Deel uw beeld van de toekomst

 

De gemeente maakt een Omgevingsvisie Pijnacker-Nootdorp voor 2050. Een stip op de horizon waarin komt te staan hoe we wonen, werken en leven in de toekomst. Samen met inwoners, ondernemers en organisaties willen we deze stip aan de horizon bepalen. Dit doen we met een beeldend Panorama. Bekijk vanaf 1 oktober het Panorama Pijnacker-Nootdorp 2020 en vul de vragen in op www.panoramapn.nl. Dit kan tot en met 12 november 2020.

 

Graag willen we weten hoe u onze gemeente ziet over 30 jaar. Bekijk het panorama vanaf 1 oktober en vul de vragen in of voeg uw eigen beelden toe. Met de antwoorden en beelden die u ons geeft, gaan we de grote lijnen voor de toekomst verder invullen en verbeelden.

Met ondernemers, verenigingen en maatschappelijke organisaties gaan we de vragen uit het panorama nog verder uitwerken in een aantal online themagespreken.

 

Grote lijnen voor de toekomst

De vragen uit het panorama komen voort uit de grote lijnen voor de toekomst die zijn bepaald door het college en de gemeenteraad. Deze zijn verwoord in toekomstperspectieven op het gebied van groen, gezond, energie, leven en wonen, werken en bereikbaarheid. Op de website www.pijnacker-nootdorp.nl/omgevingsvisie kunt u hier meer over lezen.

 

Vragen over het panorama of de Omgevingsvisie

Op dit moment is het helaas niet mogelijk om een inloopavond te organiseren waarbij we het panorama kunnen toelichten en u over de Omgevingsvisie kunnen vertellen.

Vindt u het invullen van het panorama lastig, of heeft u vragen over de omgevingsvisie? Mail dan naar omgevingsvisie@pijnacker-nootdorp.nl of bel met telefoonnummer 14 015. We nemen dan contact met u op.

 

 

13 oktober 2020

0

 

 

Coronaregels gezelschappen

 

Hoe zit het ook alweer met de coronaregels rond gezelschappen? Hoeveel mensen mag u thuis ontvangen? En voor hoeveel personen kunt u een reservering maken in een restaurant of bioscoop?

 

Thuis drie gasten ontvangen

Thuis mag u naast uw eigen huishouden maximaal drie gasten ontvangen. Kinderen tot en met 12 jaar tellen hierbij niet mee.

 

Uitje met huishouden of maximaal vier personen

In andere gebouwen dan de eigen woning is de regel dat u met maximaal vier personen een gezelschap mag vormen. Kinderen tot en met 12 jaar tellen hier ook niet bij mee. Dat betekent dat voor een huishouden of maximaal vier personen een reservering bij een bioscoop of restaurant kan worden gemaakt.

 

Huishouden

Onder een huishouden verstaan we echtgenoten, geregistreerde partners of andere levensgezellen en ouders, grootouders en kinderen, voor zover zij op één adres wonen. Woongroepen, tehuizen en studentenhuizen vormen dus niet één huishouden.

Zie ook www.pijnacker-nootdorp.nl/coronavirus

 

 

8 oktober 2020

0

 

 

Ook een zonne-aandeel kopen?

 

Na positieve resultaten van het eerste zonnepanelen-dak van de Energiecoöperatie Pijnacker-Nootdorp, komen er twee daken bij. Alle inwoners uit de gemeente kunnen zich inschrijven bij de coöperatie.

 

Panelen op dak

Het afgelopen jaar waren de resultaten voor de panelen op het dak van Harry Wubben Flowers uit Nootdorp waren positief. Dit jaar wil de coöperatie het dak van Harry Wubben uitbreiden en daarnaast komt er ook een dak beschikbaar van melkveebedrijf Gravesteyn uit Oude Leede.

 

Duurzame energie

De coöperatie zet zich in om samen met bewoners en bedrijven van Pijnacker-Nootdorp lokaal duurzame energie op te wekken. Niet iedereen heeft een dak of een geschikt dak voor zonnepanelen, maar via de lokale energiecoöperatie kunt u profiteren van de voordelen van zonne-energie. En het is heel eenvoudig: de coöperatie zorgt voor de financiële en technische afwikkeling.

 

Wethouder ondersteunt

Wethouder Frank van Kuppeveld ondersteunt de energiecoöperatie van harte: “Het is heel mooi dat inwoners en bedrijven samen concrete stappen nemen naar een duurzaam Pijnacker-Nootdorp. De energiecoöperatie geeft iedereen de kans om iets met zonnepanelen te doen.”

 

Inschrijving

De inschrijving gaat op dezelfde manier als bij het eerste dak. De voorinschrijvers krijgen als eerste de mogelijkheid om definitief in te schrijven. Kijk voor meer informatie over de energiecoöperatie en de projecten op www.energiecooperatiepijnackernootdorp.nl

 

 

10 september 2020

0

 

 

Besmettingen nemen nog steeds toe: houd je aan de maatregelen

 

Op 9 oktober is het Regionaal Beleidsteam (RBT) van de Veiligheidsregio Haaglanden, waar ook Pijnacker-Nootdorp onder valt, (digitaal) bijeen geweest. Het RBT spreekt regelmatig over het aantal coronabesmettingen in de regio Haaglanden. Deze blijven toenemen in de regio Haaglanden. Het totaal aantal mensen dat positief werd getest op corona in de regio was afgelopen week (week 40) meer dan 2500. Door de toename van coronapatiënten in de ziekenhuizen komt de reguliere, planbare zorg onder druk.

 

Plaatsvervangend voorzitter van de VRH, Marja van Bijsterveldt: “De situatie in de regio is echt ernstig. Daarom vragen we u nogmaals en dringend om u aan de maatregelen te houden en te helpen deze crisis onder controle te krijgen.”

 

Daarbij blijft het van dus van belang om de anderhalve meter afstand houden, drukte te vermijden, regelmatig handen wassen en in de elleboog niezen. Werk thuis, tenzij dat echt niet anders kan. Blijf thuis bij klachten en laat je dan testen. Ook geldt het dringende advies in alle voor het publiek toegankelijke binnenruimten een mondkapje te dragen. Dit advies geldt ook voor mensen die een contactberoep hebben.

 

 

Extra laboratoriumcapaciteit

Om zoveel mogelijk tests te kunnen verwerken is laboratoriumcapaciteit nodig. De afgelopen tijd was deze capaciteit een knelpunt. Door meer labcapaciteit te krijgen heeft de regio Haaglanden sinds deze week de mogelijkheid om 800 extra tests per dag te kunnen verwerken, wat enige verlichting biedt. Maandag 5 oktober werd een nieuwe teststraat in Zoetermeer geopend. Op dit moment wordt onderzocht waar en wanneer weer een volgende testlocatie in de regio Haaglanden kan worden geopend.

 

Eet- en drinkgelegenheden bij sportgelegenheden

De landelijke lijn is dat horeca bij of in sportgelegenheden gesloten is. Dit geldt ook voor eet- en drinkgelegenheden in een multifunctioneel gebouw zoals een conferentiecentrum met restaurant en sportvoorzieningen of een restaurant op een golfbaan waar ook niet-leden komen. Het RBT bevestigde de eerder ingezette lijn uit de aanwijzing van de Minister van VWS: alle horeca moet dicht in een pand waar ook een sportgelegenheid is. In de Noodverordening staat dat het verboden is om bij of in sport- en fitnessgelegenheden een eet- en drinkgelegenheid of een daarbij behorend buitenterras geopend te houden voor publiek.

 

Sinds eind maart gelden er in Nederland aangescherpte richtlijnen voor de beheersing van het corona virus waarvoor de handhaving belegd is bij de voorzitters van de 25 veiligheidsregio’s. De voorzitter neemt zijn besluiten zoveel mogelijk na overleg met de burgemeesters van de overige acht gemeenten binnen de veiligheidsregio Haaglanden, alsmede de leiding van de hulpdiensten (GHOR/GGD, Politie, Brandweer) en de hoofdofficier van Justitie van het OM. Tezamen vormen zij het Regionaal Beleidsteam (RBT).

 

 

 

 

9 oktober 2020

0

 

 

Aangescherpte maatregelen om de verspreiding van het virus terug te dringen

 

Tijdens een persconferentie van minister-president Mark Rutte en minister van Volksgezondheid, Welzijn en Sport Hugo de Jonge zijn nieuwe maatregelen afgekondigd om het aantal contactmomenten terug te dringen. Dit is nodig om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan.

 

Landelijke maatregelen vanaf dinsdag
29 september 18.00 uur

De landelijke maatregelen gelden vanaf dinsdag 29 september 18.00 uur en gelden in elk geval voor de komende drie weken.

De maatregelen zijn erop gericht om de kans op grote drukte en het aantal sociale contactmomenten tussen mensen te beperken, zonder de samenleving en de economie op slot te doen.

Alle maatregelen vindt u op www.rijksoverheid.nl

 

 

28 september 2020

0

 

 

Je staat niet alleen: Week tegen eenzaamheid

 

De landelijke actieweek Week tegen eenzaamheid van 1 tot en met 8 oktober staat in het teken van het herkennen van eenzame mensen, ze te helpen, maar vooral ook tips voor uzelf. Gedurende deze week deelt SBJ Samen Sterk tal van tips op sociale media. Volg ze via @SBJ.

 

Eenzaamheid en jongeren

Bij eenzaamheid denken veel mensen direct aan ouderen, helaas is dit een vertekend beeld. Er zijn namelijk ook veel jongeren en jongvolwassenen eenzaam! Speciaal voor hen heeft het NJI een aantal tips op een rijtje gezet. Jongeren in Pijnacker-Nootdorp kunnen terecht bij Jongerenwerk Bendr. Zij ondersteunen, bieden hulp en zijn er voor een praatje.

 

Ik ken iemand die eenzaam is, wat kan ik doen?

Heeft u een familielid, vriend of buur die zich misschien eenzaam voelt? Bedenk dan dit: er is altijd wel iets dat iemand leuk vindt om te doen, samen met u of met anderen. Een steuntje in de rug kan veel betekenen! Een klein gevaar kan het verschil maken. Kijk op de website van Een tegen eenzaamheid voor tips.

 

 

2 oktober 2020

0

 

 

Wijkschouw ’s-Gravenhout op woensdag 7 oktober

 

Vanaf 20 september 2020, 18:00 uur, geldt er in gemeente Pijnacker-Nootdorp een meldplicht voor organisatoren van samenkomsten met meer dan 50 personen. De melding doet u uiterlijk 48 uur van te voren.

 

Op grond van artikel 2.1b van de Noodverordening van de Veiligheidregio Haaglanden geldt dat:

degene die in de publieke ruimte of in een besloten plaats, niet zijnde een woning of een daarbij behorend erf, een samenkomst van meer dan 50 personen (exclusief personeel) organiseert, laat organiseren, laat plaatsvinden of laat ontstaan, de samenkomst moet melden;

deze meldplicht voor een samenkomst in een gebouw of vaartuig geldt bij meer dan 50 personen per zelfstandige ruimte.

Via het formulier op de website van Veiligheidsregio Haaglanden, kunnen samenkomsten worden gemeld.

 

 

25 september 2020

0

 

 

Wijkschouw ’s-Gravenhout op woensdag 7 oktober

 

Woensdag 7 oktober houdt de gemeente vanaf 19.00 uur een wijkschouw in ‘s-Gravenhout.

 

Tijdens de wijkschouw bekijkt de wijkmanager samen met bewoners, vertegenwoordigers van de bewonersvereniging en eventuele andere professionals de kwaliteit van de buitenruimte en de leefbaarheid in de wijk. Denk hierbij aan zaken als het groen, het verkeer, de veiligheid of onderwerpen van maatschappelijke aard.

 

Aanmelden

Wilt u uw zegje doen over knelpunten, ergernissen of zaken die u juist goed vindt en die wat u betreft zo moeten blijven? Geeft u zich dan op voor deze wijkschouw. Dit kan tot en met 4 oktober bij wijkmanager Leen Sinteur, tel 14 015 of l.sinteur@pijnacker-nootdorp.nl. Vermeld uw naam, adres en telefoonnummer. Uiteraard houden we bij deze wijkschouw rekening met de coronamaatregelen. Daarom wordt aan de hand van het aantal aanmeldingen bekeken op welke wijze vorm wordt gegeven aan de wijkschouw.

 

Meldpunt Leefomgeving

Zaken als gaten in de weg, losliggende tegels, overhangend groen, zwerfvuil, kapotte straatverlichting en dergelijke kunt u doorgeven aan het Meldpunt Leefomgeving of bel naar 14 015.

 

 

21 september 2020

0

 

 

Het Repair Café Nootdorp start weer op 19 september

 

Op zaterdag 19 september is er weer Repair Cafe in Nootdorp. Er is veel vraag via email en Facebook wanneer er weer Repair Cafe is, dus het gaat weer beginnen!

 

De RIVM richtlijnen worden gevolgd, dus ook bij het Repair Café geldt: kom alleen, houd voldoende afstand van anderen en blijf thuis als je niet 100% gezond voelt.

Voor alle reparties geldt dat u 1 reparatie tegelijk kunt aanbieden. Mocht het niet al te druk zijn, dan kunt u uiteraard met uw tweede reparatie 'in de rij ' gaan staan.

 

Datum en tijd

Het Repair Cafe is hopelijk weer elke derde zaterdag van de maand van 10.00-12.00 uur en vindt plaats in Kindcentrum Regenboog, Kon. Julianastraat 1 in Nootdorp.

Meer info: kijk op www.facebook.com/RepairCafeNootdorp  of mail met repaircafepn@gmail.com

 

 

15 september 2020

0

 

 

De scholen gaan weer beginnen

 

In verband met de maatregelen tegen het coronavirus kunt u de raadsvergaderingen niet in de raadzaal bijwonen. U kunt ze wel live volgen.

 

Live uitzendingen

De raadsvergaderingen zijn openbaar en worden live uitgezonden via internet https://pijnacker-nootdorp.raadsinformatie.nl/live. De videoverslagen zijn ook achteraf te raadplegen https://pijnacker-nootdorp.raadsinformatie.nl/.

 

14 september 2020

0

 

 

De scholen gaan weer beginnen

 

Dat vrijwilligerswerk ontzettend belangrijk is, dat wordt tijdens de coronacrisis extra duidelijk. Mensen zetten zich in deze crisistijd op allerlei manieren vrijwillig in.

 

Samenwerking

In samenwerking met vrijwilligerscentrales in regio Haaglanden, doet de SWOP onderzoek naar vrijwilligerswerk in coronatijd.

 

Anoniem

Bent u tijdens de crisis vrijwilligerswerk gaan doen? Deed u al vrijwilligerswerk, maar is dat er door corona anders uit gaan zien? Doe mee aan ons onderzoek door een korte vragenlijst in te vullen. Met uw antwoorden leren wij waar vrijwilligers behoefte aan hebben. Het invullen duurt slechts 2 minuten en kan anoniem. Als u een e-mail stuurt, naar vip@swop.nl, dan ontvangt u de link naar de vragenlijst.

 

 

8 september 2020

0

 

 

Met energie aan de slag

 

Voor huiseigenaren zijn er verschillende mogelijkheden om direct te starten met energiemaatregelen. Het is per huishouden mogelijk om soms tot wel € 300,- per jaar te besparen op de energierekening.

 

Gemeente helpt

De gemeente Pijnacker-Nootdorp helpt inwoners met het verduurzamen van hun woning. Met de WoonWijzerBox kunnen huiseigenaren zelf het pakket met energiebesparende maatregelen samenstellen.

 

Woongenot

De box heeft een minimale waarde van € 100,-, waarvan de gemeente € 90,- euro vergoedt. Huiseigenaren betalen dus slechts € 10,-. En als de energiebesparende maatregelen in de woning geïnstalleerd zijn, kan dit een jaarlijkse besparing opleveren tot wel € 300,- op de energierekening en bijdragen aan het woongenot.

 

Bestellen

Huiseigenaren kunnen de WoonWijzerBox bestellen via de link www.metenergieaandeslag.nl/energiebesparen. Per huishouden/woning kan de kortingsbon voor € 90,- korting slechts eenmaal worden gebruikt. Let wel: op is op, dus wees er snel bij! Kijk voor meer informatie op www.metenergieaandeslag.nl.

 

 

4 september 2020

0

 

 

De scholen gaan weer beginnen

 

Met de campagne ‘De scholen zijn weer begonnen’ vraagt Veilig Verkeer Nederland automobilisten rekening te houden met kinderen in het basis- en voortgezet onderwijs die weer naar school gaan. De gemeente Pijnacker-Nootdorp ondersteunt deze actie van harte en houdt de komende weken extra toezicht bij de scholen.

 

Breng uw kind lopen of met de fiets

Meer en meer ouders brengen hun kinderen met de fiets of lopend naar school. Een goede zaak In andere gevallen worden kinderen met de auto naar school gebracht. Rond de scholen is het dan ook een drukte van belang wat vaak voor onveilige en onoverzichtelijke situaties zorgt.

 

Hoe kunt u rekening houden met kinderen?

Nader kruispunten langzaam; dan heeft u tijd om op onverwachte situaties te reageren. Haal kinderen in met een veilige afstand en snelheid. Wees voorbereid op onverwachte acties van kinderen: kijk nog een keer extra als u in de buurt van de school of van een schoolroute bent. Het mooist is natuurlijk als alle ouders hun kinderen met de fiets of lopend naar school zouden brengen.

 

Wat kan de gemeente hieraan doen?

De gemeente plaatst ieder jaar door de gehele gemeente grote blauwe borden met daarop de tekst: De scholen zijn weer begonnen, pas uw snelheid aan.

 

 

24 augustus 2020

0

 

 

Burgemeester Ravestein:
"Ook ik vraag u: hou vol!"

 

Beste inwoner,

We hebben veel van onze vrijheden teruggekregen door ons te houden aan een aantal basisregels. En heel veel mensen houden zich gelukkig nog aan deze regels. Maar helaas zijn er ook steeds meer mensen die het moeilijk vinden om zich hieraan te houden. De 1,5 meter regel wordt steeds minder goed nageleefd, mensen blijven niet vanzelfsprekend meer thuis bij klachten en minder mensen laten zich testen. Dat is zorgelijk.

 

Het aantal besmettingen loopt weer flink op. Niet voor niets benadrukte de Minister-President in zijn laatste persconferentie dat de basisregels essentieel blijven. Ook ik vraag u: hou vol! Niet alleen voor uzelf, maar ook voor uw dierbaren en de kwetsbare mensen onder ons. Houd die anderhalve meter afstand. Blijf thuis bij klachten zoals verkoudheid, hoesten en verhoging van temperatuur, en vooral: laat u testen. Maar ook: was je handen, werk zoveel mogelijk thuis en vermijd drukke plekken.

 

Het is belangrijk om ons te realiseren  dat nieuwe besmettingen op dit moment vooral plaatsvinden binnen familie- en vriendenkring. Een feestje in de huiselijke sfeer is meer dan eens de oorzaak van een nieuwe ‘corona brandhaard’ gebleken. Ook thuis blijft het dus ontzettend belangrijk om u aan de basisregels te houden en het aantal mensen dat samenkomt te beperken. Dit is een verantwoordelijkheid die wij allemaal zelf moeten nemen.

 

De stijging in het aantal besmettingen heeft er inmiddels in geresulteerd dat een eerdere versoepeling voor horecagelegenheden is teruggedraaid: mensen kunnen nog steeds uit eten en nog steeds naar het terras. Maar binnen en buiten geldt: zitten op een plek, reserveren – dat kan vooraf of aan de deur -, en een checkgesprek om te vragen of er sprake is van gezondheidsklachten. Nieuw is dat gasten aan de voorkant wordt gevraagd hun naam en contactgegevens te noteren, zodat de GGD mensen snel kan vinden als dat nodig is in het bron-en contactonderzoek. Werk hier alstublieft aan mee. Door u te registreren helpt u  niet alleen om de verspreiding van het virus in te dammen, u voorkomt ook dat u ongewild anderen ziek maakt.

 

Samen houden we corona onder controle.

 

Francisca Ravestein

Burgemeester

 

20 augustus 2020

0

 

 

Raadsvergaderingen

 

In verband met de coronamaatregelen vergadert de gemeenteraad zonder publiek. De vergaderingen zijn online te volgen via www.pijnacker-nootdorp.nl/raadlive. Raadsvergaderingen beginnen om 20.00 uur, tenzij anders vermeld.

 

Zomerreces tot woensdag 10 september

 

De agenda’s en bijbehorende stukken vindt u op pijnacker-nootdorp.raadsinformatie.nl.

 

Op www.pijnacker-nootdorp.nl/gemeenteraad vindt u meer informatie over de gemeenteraad. Heeft u verder nog vragen? Neem dan contact op met de griffie via griffie@pijnacker-nootdorp.nl of telefonisch 14 015

 

 

30 juli 2020

Heeft u nieuws of wetenswaardigheden meld dit ons dan: info@nootdorpnu.nl